Repliik: Head vaidlemist!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimest korda oli valimisea 16 eluaastale langetamine laiemalt arutusel kümmekond aastat tagasi. Nüüd on justiitsminister Kristen Michal selle taas päevakorrale tõstnud.

Raske öelda, mil määral tõukub teemapüstitus Reformierakonna soovist juhtida avalikkuse tähelepanu kõrvale lähenevalt streigilainelt — igatahes väidavad nõnda opositsiooni poliitikud. Nii või teisiti tuleb aga möönda, et küsimus on huvitav ja tasub varuks hoida juhuks, kui nädalavahetusel sõpradega saunas istudes jututeemadest puudu tuleb.

Millises vanuses on inimene piisavalt küps, et poliitikas kaasa rääkida? Selle üle võib tundide kaupa vaielda, ilma et tõele sammukestki lähemale liigutaks. Ometi pole see tingimata halb ajaviide. Iseenesest on ju väga tore, kui inimesed seltskonnas elavalt «tähtsate asjade» üle diskuteerivad, olgu siis jututeemaks mõni poliitiline algatus või see, kas tänaõhtuse «Eesti laulu» võidulugu ikka sobib Eurovisioonile.

Head vaidlemist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles