Kontserdiga tähistatakse dirigendi juubelit

, kontserdisarja korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus soojast suvepäevast: Külli Salumäe (vasakul) läinud aasta juunis oma kooriga esimesel Mulgi laulu- ja tantsupeol Karksis
Meenutus soojast suvepäevast: Külli Salumäe (vasakul) läinud aasta juunis oma kooriga esimesel Mulgi laulu- ja tantsupeol Karksis Foto: Erakogu

22. oktoobril kell 17 annavad Viljandi maagümnaasiumis Jakobsoni tänav 42 kontserdi kirikukoorid.

Selle muusikaõhtuga jätkub kevadel alanud kontserdisari, mis tutvustab Viljandimaa koorimuusikat. Seekordne kontsert «Koorimuusikaga oktoobris» on juubelihõnguline.

Hiljuti pidas juubelisünnipäeva armastatud koorijuht Külli Salumäe, kes on oma tegevust Pauluse koguduse koorijuhina iseloomustanud järgmiselt: «Olen ennast püüdlikult «häälde sättinud» viiskümmend aastat, nendest kakskümmend koos Viljandi Pauluse koguduse segakooriga. Koos oleme laulnud ennast, ilma ja inimesi õnnelikumaks, targemaks ja küpsemaks. Koos on olnud julge läbi laulda kurbadest ja helgetest, sisukatest ja kerglastest, tormakatest ja rahulikest aastatest.»

Viljandi vaimuliku koorimuusika esindajad, Pauluse koguduse segakoor Külli Salumäe juhatusel ning Jaani koguduse ansambel Kadi Ritsingu käe all astuvad lavale kõrvuti külalislauljatega Põltsamaa kogudusest. Neid juhatab Reet Sester.

Kontserdil teeb kaasa Viljandimaa slaavi kultuuri ühingu ansambel Vesna, keda samuti juhatab Külli Salumäe. Instrumentaalosa eest hoolitsevad Ülle Noormägi ja Hedi-Kai Pai klaveril ning Kerli Kivilaan viiulil.

Maagümnaasiumi saalis kõlab laupäeval mitmekesine repertuaar. Peamiselt Eesti kooriloomingust koosnevas kavas on kuulda näiteid ka maailma koorimuusika klassikast ning valdavalt ilmalikele paladele on täienduseks valik vaimulikust koorimuusikast.

Kontsert on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles