Pensionärid hävitavad lossimägedes võsa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Helgi Kaldma

Pensionäride liitu kuuluvad viljandlased on juba kaks päeva lossimägede jalamit võsast puhastanud, eile oli neil kolmas hoogtööpäev.


Varem, kahe hoogtööpäevaku ajal lõigatud hagu tassis eile viis inimest: Imbi Hunt, Aino Vahter, Meeta Raabe, Jaak Soosaar ja Aleksander Müür.



Linnapea Kalle Jents oli pensionäride liidu juhatuse koosolekul rääkinud linna muredest ja ühtlasi sellest, et lossimäed hakkavad võssa kasvama, kuid töötegijaid pole varnast võtta.



«Teeme ära!» oli liidu juhatus sealsamas otsustanud, sest vanasõnagi ütleb: kus viga näed laita, seal tule ja aita. Olid ju nemadki lossimägedes käies tähele pannud, et nõlval on võsa lokkama löönud.



Pensionärid tegid kaks esimest hoogtööpäevakut eelmisel nädalal. Siis läks vaja kirvest ja isegi saagi, sest osa omatahtsi kasvavaid puuhakatisi oli hakanud juba puu mõõtu võtma.



Eile liikusid kokkukandjad, haokubud seljas, libedal kallakul ettevaatlikkust säilitades allapoole, kus kõrgus juba kaks suurt hunnikut ning kolmandat alles kasvatati.



Pensionäride liidu esimehe asetäitja Aleksander Müür ütles, et linn toetab liidu tegevust ning liit omakorda aitab linna. Linnuse jalamil samas paigas, kus pensionärid praegu tööd teevad, ootab veel paar kohta kõva kirvetööd.


«Eakatele inimestele sobiks selline töö paremini lauskmaal,» sõnas Müür. «Kuid kui linn asub mägedel, siis tuleb leppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles