Mehed süüdistavad turvatöötajat kiusamises

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrum
Centrum Foto: Elmo Riig / Sakala

Ühe viljandlase väitel lukustas turvatöötaja tema ja ta sõbra pühapäeval Centrumi kaubanduskeskuse eesruumi ega lubanud lahkuda. Turvafirma selgitust mööda ei lastud mehi Rimi poodi, sest nood olid purjus ja lärmitsesid.


25-aastane viljandlane Germo Mitt rääkis, et oli tahtnud pühapäeval pärast kella üheksat õhtul minna Rimisse toitu ostma, kuid turvamees takistas teda mingi selge põhjuseta poest väljumast ning lukustas keskuse välisukse.



«Pääsesin välja alles siis, kui ise politsei kohale kutsusin,» ütles Mitt.


Turvafirma Securitas kohaliku juhi Ülo Kesanurme sõnul takistas turvatöötaja purjus ja lärmavaid mehi kauplusesse sisenemast ning andis nad üle politseinikele. Mitil mõõdeti tema enda sõnul 0,4-promilline joove ning tema kaaslasele tehtud test näitas 1,5-promillist joovet.



Mitt käis oma jutu järgi tol õhtul Rimis kaks korda. Koos sõbraga soovis ta osta sooja sööki, kuid selgus, et seda Centrumi keskuse toidupoes enam polnud.


Seejärel käisid mehed bussijaama hoones asuvas Sparis, aga et ka sealt soovitud kaupa ei saadud, naasid nad Rimisse.



Turvamees ei lubanud kaht sõpra kassadest edasi ega lasknud neid Miti väitel ka poest välja. «Sõber käis mul küll poes ringi, aga mind välja ei lubatud,» rääkis ta. Et välja saada, olevat mees kolm korda helistanud politsei lühinumbril 110 ja palunud korrakaitsjatel appi tulla.



Kolmandat korda politseisse helistades lubas Mitt suure aknaklaasi puruks lüüa. «Siis oli politsei paari minutiga kohal ja aitas mu välja,» sõnas ta.



Politsei mõõtis meestel joovet ja lubas nad takso peale, mille sõbrad olid maja ette tellinud. Arve oli Miti jutu järgi selleks ajaks tiksunud üle 200 krooni.



Ülo Kesanurme sõnul käitusid purjus mehed kaupluses agressiivselt ning lärmasid ning politseinikud tulid sündmuskohale hoopis turvatöötaja kutse peale.



Mitt lubas eile, et teeb juhtunu kohta politseile avalduse.


Politsei pressiesindaja Agu Lalli sõnul saavad korrakaitsjad sündmust kommenteerida pärast avalduse laekumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles