Noored judokad olid Keilas võidukad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri esimesel päeval Keilas aset leidnud noorte Abloy juudoturniiril said Viljandi spordikooli ja klubi Taifu noored judokad kolm esimest ja neli kolmandat kohta ning ühe viienda koha.


Klubi Ookami korraldatud turniiril selgusid paremad kolmes vanusegrupis:
E-klassis võistlesid 2000. ja 2001. aastal sündinud, D-klassis 1998. ja 1999. aastal sündinud ning C-klassis 1996. ja 1997. aastal sündinud. Loetletutest kahes nooremas grupis osalesid poisid ja tüdrukud ühises arvestuses. Samas peeti D- ja C-klassis Dumle karikasarja arvestust.

E-klass


Noorimas vanuseastmes tuli Viljandi esindajatest kaalus üle 35 kg esikohale Simon Drõgin. Kehakaalus alla 25 kg oli kolmas Martin Oksa. Kaalus alla 32 kg pälvis samuti kolmanda koha Rebeca Lotta Aasmäe ning samas grupis lõpetas viiendana Markus Oksa. Kaalus alla 35 kg sai pronksi Õnne Raid.

Viljandi judokate treeneri Viljar Kanneli jutu järgi on selles vanuses suur osa noore füüsilistel eeldustel ning tehnika kipub teisejärguliseks jääma.

D-klass


D-klassis kaalus alla 38 kg pälvis kolmanda koha Venno Austrin.
Noormees pidas poolfinaalis raske heitluse hilisema võitja Oliver Sumbergiga. Matši normaalaeg võitjat ei selgitanud, lisaajal aga õnnestus konkurendil Viljandi poiss üle kavaldada.

«Mitmel viimasel võistlusel on võitja otsustanud just nende poiste kohtumine, kuid Venno on oskuste poolest Oliverile järjest lähemale jõudnud,» rääkis Viljar Kannel. «Kui varem võitis Sumberg kindlalt, siis nüüd on tegemist juba võrdsete vastastega.»

C-klass

C-klassis püüab Aivar Russki Dumle sarjas kaht võidukarikat. Kui kehakaalus alla 34 kg on ta üldvõidu juba kindlustanud, siis Keilas saavutatud esikoht kehakaalus alla 38 kg tõstis ta selleski grupis üldvõidu pretendentide sekka.

«Selle kaalu praegusest liidrist lahutab Aivarit kaks punkti, ent liider on kaalu vahetanud ning enam selles grupis ei võistle,» kõneles treener. «Otsustavaks saab sarja viimane osavõistlus Kohtla-Järvel.»

Sama vanusegrupi kaalus alla 46 kg võitis Tanner Saar. Viljar Kanneli jutu järgi suutis tänavu heitlikult võistelnud poiss seekord hästi häälestuda.

Turniiril ei loovutanud Tanner Saar vastastele ühtegi tehnilist punkti ja võitis kõik kohtumised väga kindlalt. Sellega kindlustas ta endale ka Dumle karikasarja üldvõidu. «Viimasel etapil Kohtla-Järvel võistleb ta uues kehakaalus alla 50 kg,» teatas treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles