Naabri tapmise katses süüdistatavat meest ähvardab vangla

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maakohtu saal
Viljandi maakohtu saal Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna astus Viljandis kohtu ette soomlasest naabri tapmise katses süüdistatav mees, kellele prokurör nõuab vähemalt aasta pikkust reaalset vangistust.


Süüdistuse järgi sattus varem kohtulikult karistamata 68-aastane Adi seadusega pahuksisse mullu 20. detsembril, kui ta tarvitas Viljandis Kalevi tänaval oma soomlasest naabriga alkoholi ja meeste vahel tekkis tüli, kirjutas BNS.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi haaras Adi ahjuroobi ja asus keskealist soomlast peksma, lüües muu hulgas kannatanule korduvalt vastu pead. Kiirabi viis eluohtlikke vigastusi saanud soomlane haiglasse, kus meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Politsei käivitas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse, mille lõppedes esitas Lõuna ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa mehele süüdistuse tapmiskatses. «Eeluurimisel kogutud tõendid viitasid tapmiskatsele ehk mees pidi olema teadlik, et selliste vigastuste tekitamine on kannatanule eluohtlik,» ütles Talimaa.

Adi vaidles kohtus prokuratuuri järelgusele vastu, kinnitades, et soomlast pekstes ei soovinud ta kannatanut tappa.

Prokurör nõudis Adi karistamist tapmiskatse paragrahvi järgi kuueaastase vangistusega, millest tuleks mehel reaalselt vanglas veeta aasta ning ülejäänud karistusaeg kanda tingimisi.

Kohtualuse kaitsja hinnangul tuleks süüdistus ümber kvalifitseerida raskete kehavigastuste tekitamiseks ja mõista mehele prokuröri nõutust leebem karistus. Kohus langetab otsuse novembri alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles