Mustla koolilaste lõuna valmib angerjast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angerjad.
Angerjad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Endine presidendi kantselei peakokk Inga Paenurm valmistab teisipäeval Tarvastu gümnaasiumi lastele lõunasöögi Viiratsi angerjakasvatusest toodud kaladest. See on kalanädala ainus ettevõtmine Viljandimaal.

Maaeluminister Tarmo Tamm avas esmaspäeval kalanädala Jõgeva gümnaasiumis ning iga päev valmistab üks Eesti tippkokk ühes Eesti koolis lastele kalast lõunasöögi. Kui avapäeval töötas Jõgeval Põhjaka mõisa peakokk Ott Tomik ja tema valmistas karpkala, siis teisipäeval on järg Viljandimaa ja Mustla kooli käes.

Praegu Tallinnas asuva restorani Markofka peakokana töötav Inga Paenurm kasutab Mustlas angerjat. Mida kokk täpselt valmistab, pole teada, kuid et Paenurm ise on öelnud, et tema lemmiktooraine on porgand, siis võib ennustada, et roast leiab ka porgandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles