Noored korvpallurid ühinesid Lõuna-Eesti gruppi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekorvpalli edendavasse ettevõtmisse on kaasatud ka Viljandi spordikooli noormängjad ning nende juhendaja Rauno Tamm.
Noortekorvpalli edendavasse ettevõtmisse on kaasatud ka Viljandi spordikooli noormängjad ning nende juhendaja Rauno Tamm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi / BC Tartu Korvpallikool algatas koostöös Lõuna-Eesti korvpalliklubidega ja Eesti korvpalliliiduga projekti, et aidata kaasa Lõuna-Eesti noortekorvpalli tugevdamisele ja parandada Eesti korvpalli taset.

Noortekorvpalli edendavasse ettevõtmisse on kaasatud ka Viljandi spordikooli noormängjad ning nende juhendaja Rauno Tamm.

«Tihtilugu ei saa väikeste korvpalliklubide tublimad poisid piisavalt häid treeninguid ja võistlusmänge, sest omaette võistkonna väljapanekuks ei jagu mängijaid. Ühised treeninglaagrid ning võistlemine maakondade ühisvõistkonnana poiste Balti korvpalliliigas annavad selleks suurepärase võimaluse,» on kirjas ülikooli korvpalliklubi teates.

Projekti käigus kogunevad Lõuna-Eesti regiooni klubide U-12 ja U-11 vanuserühma korvpallipoisid ühistesse treeninglaagritesse, millele järgneb väljasõit korvpalliliiga etapile. Käesoleval hooajal osaletakse neljal etapil. Pühapäeval teoks saanud esimesel kogunemisel Tartu ülikooli spordihoones tehti 35 väikse korvpalluri osavõtul kaks ühistreeningut. Treenerid vaatasid üle mängijate tehnilise pagasi korvpalliväljakul ning kehalised võimed kergejõustikuhallis. Päeva lõpetuseks koostati esialgsed koosseisud esimeseks võistlusetapiks.

Esimesel kogunemisel valisid kümne laagrisse kogunenud Lõuna-Eesti korvpalliklubi juhendajad endi seast need, kes jätkavad regiooni noormeeste võistkondade treeneritena. U-12 vanuseklassi rühma hakkab juhendama Rauno Tamm koos Rauno Voorega Nõo klubist. Noorema vanuserühma juhendajan on Ants Järv Räpinast ja Märt Tralla Kuremaalt.

Projekti koordineerivad BC Tartu Korvpallikooli treenerid Joosep Toome ja Gert Prants. U-12 võistkonna esimene etapp on 29. septembrist 1. oktoobirini Riias.

Osalevad Lõuna-Eesti korvpalliklubid:

  • Nõo KK (treener Rauno Voore)
  • Ülenurme KK (Paavo Russak)
  • Tartu valla SK Lähte (Iivi Kaljuvee)
  • Vastse-Kuuste SK Känguru (Mai Nigul)
  • Kuldre Kool (Margus Klaar)
  • Viljandi SK (Rauno Tamm)
  • Parksepa SK (Udo Saidla)
  • Kuremaa SK (Märt Tralla)
  • Räpina SK (Ants Järv)

Allikas: basket.ut.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles