Tülikast kambast tahetakse lahti saada terrassi lammutamisega

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuias küpsetamisega leiba teeniv ettevõtja Helin Laugamets soovib lammutada maja ees oleva terrassi, lootes, et siis kaotab noorte seas populaarne kogunemiskoht oma võlu.
Karksi-Nuias küpsetamisega leiba teeniv ettevõtja Helin Laugamets soovib lammutada maja ees oleva terrassi, lootes, et siis kaotab noorte seas populaarne kogunemiskoht oma võlu. Foto: Kamilla Selina Lepik

Kui Helin Laugamets pool aastat tagasi Karksi-Nuias väikse pagarikoja avas, ei teadnud ta veel, et soojade ilmade saabudes muutub majaesine õhtuti noorte sumisemispaigaks.

Tartust Karksi-Nuia elama kolinud Laugametsa sõnul toovad õhtused kogunemised kaasa ka lagastamist ja lõhkumist. Näiteks on lõhutud üks trepiaste ja maja terrassi on üritatud põletada. Helin Laugametsa hommikud on alanud pudelite, hernekaunade või isegi okse koristamisega.

Et noorte tegevus on läinud üle käte, lasi osaühingu Leedi Marmelaad juhataja Laugamets juuli keskel paigaldada Kadri majaks kutsutava hoone juurde turvakaamera, mis hoovi peal toimuval silma peal hoiab. Kui enne arvas Laugamets, et õhtuti käib seal istumas paar-kolm noort, siis tänu valvesilmale sai ta teada, et neid on enamasti vähemalt viisteist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles