IRLi nimekirjale selja keeranud Kiviberg vaatab Vabaerakonna poole

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kivibergi sõnul on praegu võimalik nii see, et ta kandideerib, kui ka see, et ta ei kandideeri.
Ando Kivibergi sõnul on praegu võimalik nii see, et ta kandideerib, kui ka see, et ta ei kandideeri. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Viljandi linnapea Ando Kiviberg ei salga, et kui ta otsustab sügisel kandideerida, oleks mõistlik vaadata vabaerakondliku taustaga valimisliidu poole. Samas rõhutab ta, et kõik on veel lahtine.

Kohalikel valimistel üle Eesti valimisliitude kaudu osaleva Vabaerakonna Järva- ja Viljandimaa piirkonna juht Ain Ostra kinnitas Sakalale juba ülemöödunud nädala lõpus, et on Ando Kivibergiga kohtunud. Kõne all on võimalik jõudude ühendamine ja ühises nimekirjas ülesastumine. IRL-i kuuluv linnapea on teatanud, et oma koduerakonnale ta sisemiste erimeelsuste tõttu hääli püüdma ei hakka.

Kohtumine Artur Talvikuga

Nii nagu Ain Ostra veidi enam kui nädala eest, ütles ka Ando Kiviberg eile Sakalale, et läbirääkimised käivad ja loogiline oleks üksteise hääli mitte killustada, kuid kokku lepitud pole veel midagi. Linnapea toonitas, et praegu on võrdselt võimalikud nii tema kandideerimine kui mittekandideerimine ning juhul, kui ta peaks valima esimese variandi, ei tähenda see tingimata, et ta liitub vabaerakondlaste algatusega.

«Seega pole mul avalikkusele midagi kindlat veel öelda,» resümeeris Kiviberg.

Küsimusele, millal võiks selgus saabuda, vastas ta, et kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb 5. septembril. «Järelikult on sinnamaani aega. Võtame rahulikult,» lisas ta.

Toimetusele on teada, et lisaks Ain Ostrale on Ando Kiviberg kohtunud Vabaerakonna esimehe Artur Talvikuga, kuid Kivibergi sõnul oleks sellest ekslik järeldada, et ta võib parteid vahetada.

«See ei ole isegi teemaks,» ütles ta. «Me oleme rääkinud sellestsamast asjast, et kas ma võiksin liituda vabaerakondliku taustaga valimisliiduga. Mina näen, et see valimisliit peaks olema nii-öelda laiema põhjaga, mitte ainult ühe erakonna taustaga.»

Varem on Ando Kiviberg öelnud, et IRL-ist, kuhu ta on kuulunud juba Isamaaliidu aegadest, 1995. aastast, ta välja astuda ei kavatse. Eile kinnitas ta, et pole selles küsimuses meelt muutnud.

IRL taganes kokkuleppest 

Vabaerakonna eestvedamisel on Viljandimaal loodud kaks valimisliitu. Suure-Jaani, Kõo ja Kõpu valla ning Võhma linna ühinemisel moodustuva Põhja-Sakala valla volikogusse pürgib valimisliit Kogukonna Hääl, kuhu kuulub ka Ain Ostra.

Lisaks asutati mais, kui purunes IRL-iga sõlmitud kokkulepe minna Viljandis valimistele ühtse valimisliiduna, valimisliit Kogukondlik Viljandi. IRL muutis meelt ja pöördus oma erakonna lipukirja kasutamise juurde tagasi, ajendatuna sellest, et partei esimeheks valiti viljandlane Helir-Valdor Seeder, kes soovib kohalikel valimistel kandideerida.

Ain Ostra on öelnud, et neile olnuks koostöö IRL-iga väga hea variant. Omal käel Viljandi nimekirja moodustamine on läinud raskelt, sest Vabaerakond ei ole selles linnas veel korralikult kanda kinnitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles