Nädala avalikustamine. E-kirja vägi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eestlased teavad, et kui keegi on kord laulu sisse pandud, siis sealt ta enam välja ei saa. Sel nädalal Viljandi poliitikas asetleidnud sündmuste valguses võib tõdeda, et e-kirjal on samuti suur vägi. Kui miski on meili kirja saanud ja laiali saadetud, siis seda juba tagasi ei kutsu.

Viljandi linnapea Ando Kivibergi hiljuti avalikustatud kiri oma erakonna IRL-i juhtidele näitab must valgel ära, mida ta enda teist korda nimekirja esinumbrina ülesastumise vastu küsis. Üldsuse silmis vahest kõige tähelepanuväärsem tingimus sätestas, et juhul kui ta ei osutu meeri kohale valituks, aitavad partei juhid leida tal rakendust erakonna poliitilise nõunikuna ning mõne riigiettevõtte või riigile kuuluva asutuse nõukogu liikmena.

Iga päev selliseid kirju lugeda ei saa. Ando Kiviberg nentis, et niisugused läbirääkimised on jõudnud kirjalikku vormi ilmselt küll esimest korda, kuid sisu poolest ei ole need midagi tavatut. IRL-i esimees Helir-Valdor Seeder ütles seevastu, et temale on säärasel kujul ametikohtade jagamine vastuvõetamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles