Kino köidab publikut

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Klassikokkutulek» – nalja nabani ja allapoole ka.
«Klassikokkutulek» – nalja nabani ja allapoole ka. Foto: Forum Cinemas

Möödunud aasta vaadatuimaks filmiks Eesti kinodes oli kodumaine komöödia «Klassikokkutulek». Taasiseseisvusaja edetabelis püstitas «Klassikokkutulek» James Cameroni «Avatari» järel teise tulemuse.

Statistikaameti andmetel kogus «Klassikokkutulek» ligi 189 100 vaatajat. James Cameroni «Avatari» püstitatud rekordist jäi puudu vaid 5000 vaatajat. Seega on «Klassikokkutulek» taasiseseisvusaja vaadatuim kodumaine kinofilm. Sellest sai ka esimene linateos, mis kogus Eesti kinoturul miljon eurot kassatulu. Sellist tulemust pole varem saavutanud isegi Hollywoodi filmid.

Möödunud aasta jooksul linastus Eesti kinodes 21 kodumaist filmi, mida oli kolm korda vähem kui 2015. aastal. Euroopa filme linastus Eestis 199 ja Ameerika Ühendriikide filme 138. Kokku oli 2016. aastal võimalik valida 377 filmi seast. Peale «Klassikokkutuleku» mahtusid populaarsusedetabeli esikolmikusse veel «Jääaeg. Kokkupõrge» (ligi 133 200 vaatajat) ja «Lemmikloomade salajane elu» (ligi 121 600 vaatajat).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles