Oranž näidismaja muutub ametlikuks ja saab suve lõpuks esimesed naabrid

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oranži näidismajani viib tee, mille põhi on juba valmis. Sellest saab Nooruse arenduse põhitänav ehk Tulika tee, mis jookseb ristmikuni. Ülejäänud osa jätab arendaja esialgu reservi.
Oranži näidismajani viib tee, mille põhi on juba valmis. Sellest saab Nooruse arenduse põhitänav ehk Tulika tee, mis jookseb ristmikuni. Ülejäänud osa jätab arendaja esialgu reservi. Foto: Marko Saarm

Kehtiv detailplaneering võimaldab arendajal jätkata sealt, kus ta kümme aastat tagasi alustas: Vana-Võidu ringraja ja Tartu maantee ristumiskohas asuval Nooruse maaüksusel on näha taas rohkem liikumist kui senine umbrohu kasvamine.

2007. aastal alustas palkhooneid tootev osaühing Baltichouse Production Tartu maantee ääres asuvale Nooruse maaüksusele eramurajooni rajamist. Töödele lennati hoogsalt peale ja pinnast asuti koorima juba enne detailplaneeringu alustamist. Buumiaegne hoog aga rauges ja püsti jõuti panna vaid üks maja, seegi näidis, mis pidi olema kokkuleppel Viiratsi vallaga kadunud 2010. aasta lõpuks.

Vahepeal on möödunud seitse aastat, aga oranž näidismaja seisab ikka sama koha peal. Selle vahega, et tänavu kevadel on selle ümber taas tööd käima läinud: algust on tehtud tee-ehitusega ning peatselt võtab objektil koha sisse osaühing Suja Ehitus, et rajada vee- ja kanalisatsioonisüsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles