Viljandimaa värvijad võtsid kasutusele Eestis uudse rohelise meetodi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kääriku sõnul on uudne biokeemiline puhastusmeetod eriti tänuväärne vahend kallite valuvelgede töötlemiseks.
Urmas Kääriku sõnul on uudne biokeemiline puhastusmeetod eriti tänuväärne vahend kallite valuvelgede töötlemiseks. Foto: Marko Saarm

Viiratsi külje all Mäeltküla tööstuspargis ettevõtetele metall-, kivi- ja klaaspindade pulbervärvimise teenust pakkuv osaühing Ral-Est võttis hiljuti detailide puhastamiseks kasutusele Eestis ainulaadse keskkonnasõbraliku biokeemilise meetodi.

Firma juhataja Urmas Kääriku sõnade kohaselt vajatakse pulbervärvitud detaile väga paljudes eluvaldkondades, mistõttu pole neid võimalik ühe koondnimetaja alla kokku võtta.

«Võime uue särava kattekihi anda näiteks lastejalgratta raamile, aga ka suurtele tööstuslikele seadmetele. Teeme koostööd nii lähemas ümbruskonnas tegutsevate kohalike ettevõtetega kui mitme välismaise firmaga. Seetõttu on meie värvitud detaile partnerite kaudu rännanud vaat et kõikjale üle maailma alates Euroopast ning lõpetades Ameerika ja Araabiaga,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles