Juhtkiri. Liidetavate järjekord

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

​Kui koolide tugispetsialistide koondamine päevakeskusesse loodavasse osakonda suurendaks nende arvu ja kergitaks samal ajal nende palga õpetajate omaga samale tasemele, jääks üle vaid julgustada: andke minna! Ent seda efekti niisugune samm ei anna. Tugispetsialistide arv ja nende töötasud võivad tulevikus küll kasvada, kuid see  juhtub tänu niisuguse otsuse tegemisele ja lisaraha leidmisele, mitte uue osakonna moodustamisele.

Loodetavasti saime kõik koolis hästi selgeks, et liidetavate järjekorra muutmine tulemust ei mõjuta. Kuid just liidetavate ehk logopeedide, psühholoogide ja teiste eripedagoogide ümbertõstmist linnavalitsuse plaan  meenutabki. Küsigem siinkohal: kui see matemaatikas uut tulemust ei anna, siis miks peaks lugu olema teistmoodi lihast ja luust inimestega?

Abilinnapea Janika Kivistik räägib sellele küsimusele vastust andes keskusesse koondatavate töötajate paremast koostööst ja teistsugusest maailmavaatest. Praegu olevat tugispetsialistid liiga oma kooli juures kinni ning pealegi on logopeed Kivistiku nägemust mööda nõustaja. Ent siinkohal ei saa mööda vaadata tõigast, et vähemalt üks logopeed vaidleb abilinnapea seisukohale vastu ning Jakobsoni kool on avaldanud linnavalitsuse kavatsusele vastuseisu. Koolipere muretseb, et praegune süsteem lõhutakse ära ilma paremat asemele pakkumata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles