Meeste osa kindlustuse traumajuhtumites on väga suur

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Swedbank Life Insurance SE hüvitas 2016. aastal oma klientidele traumade, invaliidsus- ja surmajuhtumite tõttu rekordilise summa: üle 2 230 000 euro. Aasta suurim, üle saja tuhande eurone väljamakse oli tehtud inimese äkksurma tõttu. Suurim traumakaitse juhtum oli seotud trepil kukkumisega, mille tagajärjel sai inimene erinevaid vigastusi. Meeste osa traumajuhtumites on endiselt väga suur ning ulatub 72 protsendini.

Swedbanki elukindlustuse valdkonnajuhi Kadri Rummi sõnul on peamised traumakaitse väljamaksete põhjused endiselt hüppeliigese traumad, õmblust vajavad lõikehaavad ja varba- või sõrmeluu murrud. «Järgnevad õnnetud kukkumised libedaga või kõrgelt kukkumised, näiteks katuse parandamisel tellingutelt, redelilt või trepilt. Ka möödunud aasta suurim makstud traumakaitse hüvitis oli seotud kõrgelt kukkumisega, mis põhjustas inimesel raskeid peavigastusi ja luumurde. Kokku on traumade tõttu aasta jooksul välja makstud ligi 330 000 eurot, keskmine hüvitise summa oli 310 eurot,» kõneles Kadri Rumm

Tema sõnul oli suur osa meeste traumadest seotud mitmesuguste koduste remonditöödega.

Rumm tõi välja, et optimaalset elukindlustuskaitse summat valides seostatakse tihti kindlustusvajadus eelkõige laenukohustustega. «Samas näeme, et lepingut sõlmides mõtlevad inimesed üha rohkem ka muudele igapäevastele kohustustele lähedaste ees,» kõneles Kadri Rumm.

Tema sõnul saab klientide tagasiside ja uuringute põhjal väita, et kuigi paljud kliendid sõlmivad elukindlustuslepingu mõeldes ootamatu õnnetuse peale, on surmajuhtumite korral peamiseks väljamakse põhjuseks endiselt haigus. «Haigustest tingitud väljamaksed moodustasid möödunud aastal 66 protsenti ning need olid valdavalt seotud pahaloomuliste kasvajate ja südame-veresoonkonna haigustega. Väljamaksed olid seotud inimestega vanusevahemikus 21–64 aastat. Aasta suurim, üle 100 000 eurone hüvitis oli makstud kliendi äkksurma puhul, laenukindlustuse leping oli sõlmitud vähem kui aasta tagasi,» lisas Rumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles