Mälestusmündi kujundusvõistlus läheneb lõpule

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Eesti iseseisvumisele eelnenud sündmustele pühendatud 2-eurose mälestusmündi «Eesti teel iseseisvusele» kujunduskonkursile saab töid esitada 31. jaanuari keskpäevani. Münt tähistab Eesti Vabariigi lähenevat 100. aastapäeva ning jõuab ringlusse 2017. aasta teise poole alguses. Kujundusvõistlusest oodatakse osa võtma nii üksikisikuid kui autorikollektiive.

2-eurone mälestusmünt on erikujundusega käibemünt, mille ühine külg on sama, kuid rahvuslikul küljel on mälestust jäädvustav kujundus. Esitada tuleb rahvusliku külje kujundus, mille kohustuslikud elemendid on tekst «Eesti» ja aastaarv 2017. Samuti tuleb kujunduses kasutada 12 tähest moodustunud sõõri, mis ümbritseb täielikult liikmesriiki tähistavat kujundust. 12 tähte tuleb paigutada nii, nagu need on kujutatud tavalisel 2-eurosel käibemündil.

Kujunduskonkursi reglemendi ja žürii töökorraga saab täpsemalt tutvuda Eesti Panga veebilehel.

Nõuetekohaselt vormistatud kavandite esitamise lõpptähtaeg on 31. jaanuar kell 12. Märgusõnaga tähistatud kavandid tuleb saata suletud ümbrikus Eesti Panka aadressil Mündižürii, Eesti Pank, Estonia pst 13, 15095 Tallinn.

Mälestusmündi kujundusvõistluse tulemused teeb Eesti Pank teatavaks 31. märtsil. Võidutöö eest makstakse pärast mündi emiteerimist autoritasu 2000 eurot.

Eesti erikujundusega 2-eurone münt jõuab ringlusse 2017. aasta teise poole alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles