Nädala rõõmusõnum. Raskete otsuste vili

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Võhma on väga lähedal riigi ligemale 2,5 miljoni euro suurusele toetusele, mis lubaks ehitada uue, senisest tunduvalt energiasäästlikuma ja õpilaste arvu kahanemisega arvestava koolimaja. Koos omaosalusega küündib tööde kogumaksumus eeldatavasti üle 3,1 miljoni euro.

Kõrvutades neid summasid Võhma aastaeelarvega, mis on 1,727 miljonit eurot, saab selgeks, kui suur asi on sellele linnakesele Euroopa Liidu investeerimistoetust saavate põhikoolide nimekirja arvamine. Ehituseks läheb loodetavasti järgmisel aastal.

Sel nädalal avalikustatud nimekirja kuulub maakonna omavalitsustest ka Viljandi linn. Kui haridusministeeriumi eelnõu saab valitsuses kinnitatud, võib hakata hõiskama, et linna viimane põhjalikult remontimata üldhariduskool saab enam kui 3,1 miljoni euro suuruse abi toel sootuks uue ilme. Pihta kavatsetakse hakata juba tänavu sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles