Erihooldekodu rajamine Kolga-Jaani jätkub

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani vallavanem Rivo Aren näitab kuhu peaks lähi aastatel rajatama aktsiaseltsi Hoolekandeteenused peremaja.
Kolga-Jaani vallavanem Rivo Aren näitab kuhu peaks lähi aastatel rajatama aktsiaseltsi Hoolekandeteenused peremaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Osa vallakodanike vastuseis ja teiste poolehoid Kolga-Jaani kavandatavale erihooldekodule juhatas kohaliku volikogu aasta lõpu istungil otsuseni, et hooldekodu rajamise läbirääkimisi jätkatakse.

Eelnõu ettepanekuga läbirääkimised lõpetada ei leidnud toetust ning see tähendab, et Kolga-Jaani serva plaanitud kahekorruselise ja 24 kohaga erihooldekodu kavandamine jätkub. Esialgu on läbirääkimised dokumentide kooskõlastamise faasis, sest uuest hoonest on vaid detailplaneeringu eskiis.

Aktsiaseltsiga Hoolekandeteenused algasid vallal läbirääkimised 2015. aastal, kuid eelmise aasta lõpul tekkis vallarahva seas diskussioon teemal, kas lubada psüühiliste erivajadustega inimeste hooldekodu väiksesse Kolga-Jaani. Valla kodanikud esitasid nii toetavaid kui vastuseisvaid pöördumisi ning volikogu pani teema oma istungil arutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles