Mees, kes talvega ei sõbrusta

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrast tsiklit ei näpita ja oma hoitakse kui silmatera.
Ain Loog oma harrikaga.
Võõrast tsiklit ei näpita ja oma hoitakse kui silmatera. Ain Loog oma harrikaga. Foto: Erakogu

Eesti ühe vanema motoklubi Eagle Riders Viljandi osakonna laekur Ain Loog ootab kevadet rohkem kui lumikelluke. Siis saab ta oma kõrge lenksuga harrika möirgama panna ja hambavahed sääski täis sõita. Et aeg ootajale liiga pikk ei tunduks, uputab mees koos kamraadidega oma vaba raha uue klubihoone ehitusse.

Eagle Riders Estonia MC loodi 1998. aastal ning selle isa ja president on motorahva seas legendiks saanud Edek Jäätes. Tema väljavõideldud on näiteks mootorrataste Ameerika standardi järgi tehtud väikesed numbrimärgid. Naaberriikide tsiklimehed vaatavad eestlasi kokkutulekutel seepärast alati tiba kadeda pilguga. 

Olgu kohe öeldud, et klubi võib endale Eestis iga mats teha, aga selle juures lühendit MC (see tähistab ingliskeelset sõnapaari «motorcycle club» ehk «motoklubi») niisama lehvitada ei või. Tõelised motoklubid alluvad rahvusvahelistele reeglitele. Võtame või klubihoone, mida mehed praegu palehigis ehitavad. Lisaks sellele, et kambal peab olema vähemalt kuus liiget, peab tal olema oma hoone, kus teisi klubisid võõrustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles