Juhtkiri. Kummaline huvipuudus (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Võiks ju arvata, et kui allasutuse juhilt laekub lahkumisavaldus, esitab tema otsene ülemus talle küsimuse, millest on selline otsus tingitud. Liiati veel siis, kui avaldus laekub ootamatult ja selliselt inimeselt, kelle tööga ollakse rahul. Eriti siis, kui niisugune samm tuleb üllatusena, võib lakoonilise dokumendi taga peituda midagi sellist, mida ülemusel oleks hea teada.

Linnale kuuluva õppeasutuse juhi puhul tuleb otsese ülemusena mõista haridusvaldkonna eest vastutavat abilinnapead. Seetõttu on üsna veider, et Viljandi abilinnapea Janika Kivistik pole oma kinnitusel viimasel ajal Kaare kooli direktori kohusetäitja Marika Hiiega suhelnud, ehkki too pani hiljuti lahkumisavalduse lauale ja loobus ka direktoriks kandideerimisest. Esmaspäeval kinnitas linnavalitsus avalduse ära.

Siinkohal väärib esiletoomist, et Hiie kandidatuuri oli varem ametliku pöördumisega toetanud suur osa tema kolleegidest. Kui mitte muu, siis kas või selle pärast võinuks haridusvaldkonna eest vastutav ja selles toimuvaid protsesse suunav linnajuht isiklikult huvi tunda, millest on meelemuutus tingitud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles