Põhjamaade paremate sekka pääsenud söögikoht vahetab peakokka

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fellini kohvik
Fellini kohvik Foto: Joel Urbel / Sakala

Viljandi kohvik Fellin kuulub teist aastat nende 30 Eesti söögikoha hulka, kuhu soovitab minna kolmapäeval avaldatud põhjamaade kõige esinduslikum restoranide teejuht.

White Guide on põhjamaade paremaid restorane tutvustav väljaanne, mida avaldatakse kord aastas. Teist aastat on see ära trükkinud ka Eesti parimad söögikohad ning teist aastat kuulub nende hulka Vabaduse platsi ääres asuv Fellin. Kokku on Eestist sellesse nimekirja pääsenud 30 söögikohta.

Ametlikult avaldatakse seekordne brošüür 31. oktoobril, kuid veebis võis seda lugeda juba kolmapäeval.

«Muidugi oli see meile tore üllatus,» lausus Fellini kohviku juhataja Gea Melin. «Kui mitte üllatus, siis vähemalt väga tore uudis.»

Üllatusena ei saanud White Guide´is äranimetamine tulla seetõttu, et seal kirjeldatavate söögikohtade sekka pääses Fellin juba pool aastat tagasi.

Eesti 30 tublima söögikoha seas on 23 Tallinnast. Lisaks Viljandile on ühe söögikohaga esindatud Tartu, Pärnu, Muhu saar, Põhjaka mõis ning pisikesed Mäha ja Kuimetsa küla Valga- ja Raplamaal.

Seda, kas Fellin ka järgmisel valimisel 30 parema sekka jõuab, on keeruline ennustada, sest aastaid kohviku stiili kujundanud peakokk Margo Paluoja kavatseb aasta lõpul Viljandist lahkuda ja tema asemele otsib Fellin uut peakokka.

«Selles valdkonnas vajavad vaheldust nii inimesed kui söögikohad,» põhjendas Melin. «Lahkuminek on täiesti sõbralik.»

Melini andmetel suundub Paluoja pealinna ning muudatusi vajab ka kohvik. «Kindlasti meie stiil muutub, sest peakokale tuleb anda loominguline vabadus,» sõnas juhataja.

Uue peakoka leidmisega on Fellinil aega aasta lõpuni. Melini sõnul huvilisi on, aga parimat pole veel valima hakatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles