Loodus parandab selle, mille inimene rikub

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurmustikad on küll suured ja magusad, aga tervistavat jõudu on pisikestes metsamarjades rohkem.
Kultuurmustikad on küll suured ja magusad, aga tervistavat jõudu on pisikestes metsamarjades rohkem. Foto: Ain Protsin

​Pealkiri «Meele ja mõistuse toidud» manitseb esmapilgul ettevaatusele, viies mõtted esoteerikale. Raamatu autori nimi aga kustutab need kahtlused kohe.

Sinikka Piippo on Helsingi ülikooli botaanikaprofessor, kelle sulest on pärit palju populaarseid ja sisukaid teoseid. Eks kohati ole ka «Meele ja mõistuse toidud» lihtlugejale liialt teaduslik, aga kui need kohad lihtsalt üle libistada, ei kahane sugugi suurema osa teksti informatiivsus.

Kui näiteks teadasaamine, et ananassis sisalduv mangaan aktiveerib superoksiidi dismutaasi (SOD), erihariduseta lugejale palju ei ütle, siis hoopis arusaadavam on info, et ananass on tõhus diureetikum, mis elimineerib tselluliiti ja turseid ning ainevahetust ergutades aitab kaalust alla võtta. Suhkruta toormahl aitab aga gripi ja palaviku korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles