Kohtutõendid näitavad: õpetaja tapja tegi nädalaid eeltööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 aasta vanuselt oma saksa keele õpetaja tapnud Vahur mõisteti Viljandi kohtumajas süüdi juba mullu oktoobris. Küsimusele, miks ta seda tegi, ei anna vastust ka hiljuti jõustunud ringkonnakohtu otsus, sest kurjategija enda juttu ei pidanud kohus usutavaks.
15 aasta vanuselt oma saksa keele õpetaja tapnud Vahur mõisteti Viljandi kohtumajas süüdi juba mullu oktoobris. Küsimusele, miks ta seda tegi, ei anna vastust ka hiljuti jõustunud ringkonnakohtu otsus, sest kurjategija enda juttu ei pidanud kohus usutavaks. Foto: Elmo Riig

Peaaegu kaks aastat tagasi Viljandi Paalalinna koolis oma saksa keele õpetaja tapnud 15-aastane poiss ei tegutsenud afektiseisundis, vaid plaanis tegu vähemalt kaks nädalat ette. Revolvri, millest tulistamist ta koos isaga harjutanud oli, leidis noormees saatuslikul hommikul üles kümne minutiga.

Need on mõned seni avalikkuse eest varjul olnud asjaolud, mis eile avaldatud ringkonnakohtu otsusest ilmsiks tulevad. Muu hulgas heidab otsus uut valgust sellele, mis täpselt eelnes 2014. aasta 27. oktoobri pärastlõunale, mil 15-aastane poiss saksa keele tunnis seljaga klassi poole seisvat õpetajat kuus korda tulistas.

Sündmuste ahel sai alguse nädalaid varem. Vahur, keda Paalalinna kooli arenguvestlused kirjeldavad vaikse ja tagasihoidliku õpilasena, polnud korrarikkuja. Nooremas eas Paistu koolis õppides oli tal küll kombeks kiiresti ärrituda ja õpetajate märkuste peale solvuda, ent üheksandaks klassiks olid need omadused pealtnäha kadunud. Kui õpetajad poisile midagi ette heitsid, siis vähest pingetaluvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles