Juhtkiri. Põllule ja vastu puud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Seda, et Taavi Rõivas on nõrk erakonna- ja valitsusjuht, on mõned väitnud juba pikemat aega. Kõige varasemad, häälekamad ja kindlameelsemad arvajad olid sugugi mitte üllatavalt Rõivase ja Reformierakonna poliitilised oponendid. Nii on peaministri toetajatel olnud seni üsna lihtne väita, et seesugune hinnang on erapoolik ja pahatahtlik. Teisisõnu: ebaõige.

Olukord, kuhu oravapartei presidendivalimistega on tüüritud, on esimene nõnda ilmekas näide, millest Taavi Rõivase kriitikud saavad kinni hakata. Erakonnasisese kriisi ja sotsidega tekkinud ebakõla taustal paistab ta umbes sama halvas valguses nagu autojuht, kes on sõitnud teelahkmel otse põllule vastu puud. Eksime kõik, kuid mõni eksimus on kõnekam kui teine.

Taavi Rõivas on kompromisside otsija, öeldakse praegu seletuseks. Ka kahe presidendikandidaadi hoidmine olevat näide sellest. Kuid kompromissivalmiduse üks võimalik põhjus on see, et juhikoha täitjal ei ole piisavalt autoriteeti või ta vähemalt ise tajub nii. Ning just suutmatust olukorda oma erakonnas ja valitsuses ohjes hoida ongi peaministrile nina peale visatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles