Motokrossi sõprade kakerdus on nihkunud suve lõppu (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajad ootavad laupäeval Holstre-Nõmme motokrossirajal peetavale «Mulgikakerdusele» veerand tuhandet osalejat. Mullu osales võistluspäeval umbes sama palju rattureid.
Korraldajad ootavad laupäeval Holstre-Nõmme motokrossirajal peetavale «Mulgikakerdusele» veerand tuhandet osalejat. Mullu osales võistluspäeval umbes sama palju rattureid. Foto: Marko Saarm

Laupäeval on Holstre-Nõmme motokrossirajal taas kõvasti sagimist ja pusimist, sest «Mulgikakerdusel» näitavad oma oskusi või tuletavad neid meelde harrastajad, kunagised tipptegijad ja pisikesed krossitajad.

Üks Eesti omanäolisemaid motokrossivõistlusi algab laupäeval kell 8 ajasõitudega. Korraldajad kutsuvad seda hellitavalt kakerduseks, ametlikult nimetatakse võistlust mehaanikute ja sõprade mitteametlikeks maailmameistrivõistlusteks ehk MMM-iks. Esimene võistlusstart kõige pisematele, alla 9-aastastele 50 cm³ ratastega sõitjatele antakse kell 12. Edasi pääsevad rajale väikesed ässad, naised ja retroklassis sõitjad, uue võistlusklassi Talendid ratturid, seejärel ridamisi soolotsiklitega täitsamehed klassides Ägedad, Tuusad, Tähed ning lõpuks Sidemehed ja Teerullid. Kõik nad saavad oma võimu näidata kahel võistlussõidul.

Ürituse ühe korraldaja Martin Arumäe sõnul pole tänavu võrreldes mulluse võistlusega olulisi muudatusi tehtud. Ta andis mõista, et 11-aastase staažiga võistlust on plaanis reformida tuleval aastal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles