Õpilane hakkab korea keele õpetajaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisest hakkab Viljandi gümnaasiumis ja Paalalinna koolis korea keele tunde andma 16-aastane õpilane Liisa Kiis.
Sügisest hakkab Viljandi gümnaasiumis ja Paalalinna koolis korea keele tunde andma 16-aastane õpilane Liisa Kiis. Foto: Erakogu

Uuest õppeaastast alustab Viljandi gümnaasiumis ja Paalalinna koolis korea keele õpetamist gümnaasiumi enda õpilane, 16-aastane Liisa Kiis.

Liisa Kiis rääkis, et asus korea keelt õppima 2013. aastal pärast seda, kui oli kolm kuud Itaalias vahetusõpilane olnud. Huvi tekkis aga varem, kui ta oli avastanud Lõuna-Korea popansambli Kpop. Tol ajal kuulaski ta peamiselt koreakeelset muusikat.

Muusikat kuulates tärkas Kiisis huvi Lõuna-Korea riigi kohta rohkem teada saada. Ta kogus infot interneti kaudu ja otsustas varsti, et hakkab ka keelt õppima.

«Tahtsin lugeda koreakeelseid artikleid ja vaadata videoid nii, et saaksin kohe aru, millest jutt käib,» ütles Kiis. Eesmärk on täidetud: enamik korea keeles kirjutatust ja räägitavast on talle nüüd arusaadav. 

Nagu keeleõppe puhul ikka, alustas teismeline tähestikust, mis kannab nimetust hangul. Seega pidi noor õppur endale selgeks tegema hoopis uut tüüpi kirjatähed. Siiski on korea keelt Kiisi arvates lihtsam õppida kui eesti keelt, sest käändeid on vähem. Samuti tõi ta õppimist hõlbustavaks teguriks selle, et internetis on selleks väga palju head materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles