Seotud silmadega orav

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

OLI AEG, mil Keskerakonda sõimati ohjeldamatult parteisisese demokraatia puudumise pärast. Kehtis arvamine, et selles erakonnas tiksub viimne kui protsess Edgar Savisaare ajaarvamise järgi ning kogu ülejäänud seltskonna asi on suure juhi kiituseks kätt tõsta. Reformierakonnast arvati valdavalt vastupidi: et seal vaieldakse enne ühise seisukoha vormistamist päriselt.

Ma ei hakka praegu analüüsima, kuivõrd selline kuvand toona paika pidas, sest tõde pole kunagi mustvalge. Aga praegu näivad asjad olevat pigem vastupidi.

Korruptsiooniskandaalidest vaevatud Edgar Savisaare positsioon nii erakonnas kui Eesti poliitikas üldiselt kõigub tugevamalt kui kunagi varem ning see on keskerakondlased omavahel debateerima pannud. Vaadake, millise kirega nad nii koosolekusaalides kui telekaamerate ees omavahel piike ristavad! Ehkki seisukohtade põrkumise joonel seisab endiselt Savisaare kummituslik persoon, toimib reaalselt demokraatia. Vaieldakse, hääletatakse, võidetakse ja kaotatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles