Naine, kelle pintslist sünnivad sajad rollid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Konovalov lõpetas 1976. aastal Tartu 16. kutsekeskkooli juuksurina. 1977. aasta 3. veebruarist töötab ta Ugala teatris grimeerijana, 1991. aastal sai temast grimmiala juht. Oma uut põnevat väljanägemist ootab näitleja Peeter Jürgens.
Ülle Konovalov lõpetas 1976. aastal Tartu 16. kutsekeskkooli juuksurina. 1977. aasta 3. veebruarist töötab ta Ugala teatris grimeerijana, 1991. aastal sai temast grimmiala juht. Oma uut põnevat väljanägemist ootab näitleja Peeter Jürgens. Foto: Heigo Teder

Ülle Konovalovi käe alt on 40 aasta jooksul läbi käinud peaaegu kõik Ugala näitlejad. Ta teab täpselt, kellel neist on kõige väiksem ja kellel kõige suurem pea või milliseid vahendeid tätoveeringu varjamiseks kasutada. Samuti teab ta sadade parukate saamislugu.

10. juunil tähistab Ülle Konovalov, Ugala grimmiosakonna juht, oma 60 aasta juubelit. 40 aastat on ta töötanud teatris, kuhu pääsemiseks läks omal ajal vaja ridamisi juhuseid ja head õnne. Kui poleks olnud peoõhtut Kärstnas, juhtumisi tekkinud vestlust Üllo Kauriga, milles muu hulgas selgus, et teater otsib endale juuksurit, ja teatridirektor Enn Kose tööpakkumist...

Ugalas alustas Ülle Konovalov tööd kõigepealt riietajana, aga üsna pea liikus ta edasi grimmiosakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles