Juhtkiri. Kino on oluline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui tööd ja leiba jagub, on Viljandi üks äraütlemata mõnus elamise koht. Parajalt suur ja parajalt väike. Kõik vajalik on käe-jala juures. Looduslikult kaunis pealekauba. Kui ainult ka veekeskuse ja kino saaks! 

Umbes nii võiks kokku võtta arvamuse, mis viljandlaste seas näikse oma kodulinna kohta valitsevat. Tõepoolest: elanikkonna kokkukuivamisest hoolimata on siinne kultuuri- ja spordielu hästi edenenud, kaubandust on ehk rohkemgi kui elementaarseks võiks pidada ning ka avalikku taristut on jõudumööda arendatud. Ainsad asutused, mille puudumine on meid seni täisväärtusliku maakonnalinna staatusest eristanud, ongi kino ja veekeskus.

Olgu spaaga kuidas on, aga kino on tähtis avalik asutus küll. Tahame või mitte, aga filmitööstusel on tänapäeva meelelahutusmaailmas kandev roll. Ja meelelahutusel on omakorda meie elus väga tähtis ülesanne. Kassahittidest linateosed kujundavad inimeste ilmapilti, suunavad käitumist ja pakuvad ainest aruteludeks. Raske on maailma tunnetada, olemata laias laastus kursis sellega, mida kinodes näidatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles