Heategevusfond viib teatri kõikidesse lasteaedadesse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusfond käivitas projekti «Aitan Lapsi» 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendiga.  Sellest ajast alates on inimesed teinud pakendiautomaatide kaudu annetusi peaaegu 400 000 euro väärtuses ja teatrisse on saanud üle 56 600 vähekindlustatud lapse.
Heategevusfond käivitas projekti «Aitan Lapsi» 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendiga. Sellest ajast alates on inimesed teinud pakendiautomaatide kaudu annetusi peaaegu 400 000 euro väärtuses ja teatrisse on saanud üle 56 600 vähekindlustatud lapse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Heategevusfond Aitan Lapsi, Eesti Pandipakend ja kultuuriministeerium kuulutasid välja keskkonnateemaliste lastelavastuste võistluse «Teater lasteaeda», et pakkuda lasteaialastele kvaliteetset ja keskkonnateadlikkust suurendavat teatrielamust.

Viie aasta jooksul on ulatusliku «Aitan lapsi» heategevuskampaania kaudu kogutud 400 000 eurot, millest suurim osa on läinud vähekindlustatud lastele teatrielamuste pakkumiseks.

Täna Tallinnas Kopli lasteaias toimunud heategevusfondi Aitan Lapsi viienda tegutsemisaasta sünnipäevaüritusel väljakuulutatud võistlusele «Teater lasteaeda» oodatakse kõiki Eesti teatreid esitama pakendite taaskasutamist käsitlevate näidendite ideekavandeid. Laekunud tööde hulgast valitakse välja kuni kolm näidendit. Lavastatud näidenditega esinetakse sügisest Eesti lasteaedades ja plaanis on paari aastaga Eestile tiir peale saada.

Võistlusele on oodatud lavastused, mis avavad laiemalt keskkonnasäästlikkuse ja spetsiifilisemalt pakendite taaskasutamise temaatikat. Vormilisest küljest on vabad käed: esitada võib nii näidendeid, dramatiseeringuid kui grupitööde projekte. Kokku planeeritakse järgmisele hooajale kuni 120 etendust.

Tänasel sünnipäevaüritusel said Kopli lasteaia lapsed näha juba esimest konkursivälist näitemängu «Purgi mütsike», mille autor ja esitaja on Nuku teatri näitleja Mihkel Tikerpalu.

Konkursitöid hindab heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti Pandipakendi ja kultuuriministeeriumi esindajatest ning teatrieksperdist koosnev viieliikmeline žürii ja võitjad kuulutatakse välja septembris.

Heategevusfond käivitas projekti «Aitan Lapsi» 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendi, Tomra Balticu ja teistega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Sellest ajast alates on inimesed teinud pakendiautomaatide kaudu annetusi peaaegu 400 000 euro väärtuses ja teatrisse on saanud üle 56 600 vähekindlustatud lapse.

Lapsi saab aidata iga inimene: piisab vaid pandipakendi tagastamisest taaraautomaati ning annetusnupu «Aitan lapsi» vajutamisest. Annetada saab 328 taaraautomaadis üle Eesti. Suurematest jaekettidest on projektiga liitunud Prisma, Selver, Rimi, Coop Maksimarket ja Konsum, Stockmann, Kaubamaja, Grossi Toidukaubad ja Keila Tarbijate Ühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles