Viljandi esimene sušitegija sulges äri

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe korteris mullu novembris Vilku Sushi nime all sušivalmistamist alustanud Karen Ilisson (vasakul) ja Maike Tšetšin lõpetasid tegevuse isiklikel põhjustel.
Männimäe korteris mullu novembris Vilku Sushi nime all sušivalmistamist alustanud Karen Ilisson (vasakul) ja Maike Tšetšin lõpetasid tegevuse isiklikel põhjustel. Foto: Elmo Riig

Mullu novembris Männimäe korteris jaapanipäraste riisirullide tegemist ja nende kojukandmist alustanud Vilku Sush andis möödunud nädalal teada, et lõpetab tegevuse. 

Üks ettevõtmise algatajaid Karen Ilisson märkis, et otsust ei sundinud tegema suur konkurents, vaid isiklikud põhjused. Seda, kas osaühing Ilisson tulevikus veel oma köögi avab, näitab neiu sõnul aeg. 

Pakkujaid on mitu

Viljandis on selle Jaapani toidu pakkujaid viimaste aastatega tekkinud päris mitu. Sakala on kirjutanud, et Viljandi Grand Hoteli hommikubuffees olid need ampsud sees ning samuti hakkas möödunud aasta algul põhjalikumalt sušivalmistamisega tegelema Sushi&Cake. Oma riisirullide valik on Harmoonia kohvikus ning möödunud aasta lõpul avati Viljandis Arkaadia aias restoran Sushi City.

Mitmest müügikohast hoolimata kinnitas Karen Ilisson, et Vilku Sushil läks kenasti. «Aga elus lihtsalt tekkisid teised käigud,» sõnas ta. 

Bussijaama teisel korrusel avatud talveturul näitas Vilku Sushi kohvik samuti stabiilsust. «Teadsime, kui suur kogus meil igas kuus umbes läheb,» lausus Ilisson.

Paraku käis siseturul lihtsalt vähe inimesi ning see pandi kavandatust varem kinni. «Kauplejaid ei tulnud enam ja inimesi samuti ning kuu aega enne tähtaega see suleti,» selgitas Ilisson.

Tema sõnul käisid kohviku kliendid seal siiski regulaarselt. Samuti võttis Viljandi rahvas kiiresti omaks kojutellimise võimaluse, mis oli osaühingu Ilisson esmane idee enne kohviku avamist talveturul.

Sushi City vaatab suvesse

Ainult Jaapani toitu pakkuva restorani Sushi City juhatuse liige Jelena Pošehonova rääkis, et toidukoht avati Viljandis detsembri keskpaigas ning esimesed paar kuud oli inimeste huvi väga suur, kuid viimased kaks kuud on kliente olnud vähem.

«Ma ei tea, millest see sõltub, aga me ei kaeba midagi ja kõik on hästi,» lausus ta.

Omanik ootab huviga, mida toob suvi. Praegu proovib Sushi City saada müügikohta Viljandi pärimusmuusika festivalil. Lisaks on plaan restorani juures avada suveterrass. «Lauad on meil olemas ja ootame veel ilusamaid ilmu. Koht on ju kena,» märkis ta Arkaadia aia kohta. 

Vahepeal leidis restoran endale kõik sušikokad, keda ta pikalt otsis, kuid nüüd üks neist lahkub. «Kokandus ei olnud tema elustiil,» lausus Pošehonova ja lisas, et paneb taas üles koka otsimise kuulutuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles