Juhtkiri. Kiikav püssitoru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi linnavalitsus tõdeb, et küttimisega lindude arvukuse reguleerimine on keeruline ja tekitab inimestes erinevaid emotsioone. Sellele väitele on raske vastu vaielda. Küll aga on lihtne oponeerida otsusele, mille linn niisugusele seisukohale tuginedes on teinud.

Nimelt võib tänasest lehest lugeda, et teema keerukuse ja õrnuse tõttu ei avalda ega kommenteeri linnavalitsus jahimeeste isikuid ja tegevusplaane. Seda loo juures, mis räägib, kuidas möödajuhtuja tänaval autoaknast välja pistetud relvatoru märkas.

Kas asi ei peaks olema risti vastupidi? Kas mitmetahulisi ja emotsioone tekitavaid küsimusi ei peaks arutama võimalikult avalikult? Piltlikult öeldes tekitavad just pimedad nurgad kahtlusi, et mõnes neist on peidus koll. Liiati ei võimalda salajased aspektid olukorda inimestele lõpuni avatud kaartidega selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles