Juhtkiri. Otsitakse juhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Hirmsa hooga läheneva haldusreformi eel on linnad ja vallad ellu kutsunud hulga töörühmi ja komisjone, kelle ülesanne on hästi üldiselt öeldes asja ajada: uurida ühinemisvõimalusi, pidada läbirääkimisi ja nii edasi. Nende tööd ei tohi alahinnata. Eriti sellistel puhkudel, kui see on koht, kus eri meelt inimesed suudavad ühise eesmärgi nimel seljad kokku panna ning ühesugustele seisukohtadele jõuda.

Kolga-Jaani vallas ühinemisläbirääkimiste pidamiseks moodustatud komisjon on juttude põhjal just selline sildu loov ühendus. Viimase poole aasta jooksul sisetülide küüsis olnud omavalitsuses on teretulnud igasugused algatused, mis leere lepitada suudavad. Mingu sel komisjonil hästi.

Ent olles selle ära öelnud, tuleb rõhutada, et linnapeade ja vallavanemate rolli haldusreformis ei tohi samuti liiga pisikeseks mõelda. See lihtsalt ei ole niisugune. End kehtestada suutev omavalitsusjuht, kes tunneb hästi oma linna või valla olusid, võib teatud hetkedel olla just see, kes saab oma piirkonna jaoks tähtsale küsimusele osutada ning oma inimeste huvide eest tulemuslikult seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles