Juhtidele anti valida trahv või koolitus

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Viljandi kesklinnas tehtud liikluskontrolli ajal peatasid politseinikud tunni ajaga kümmekond sõidukit, mille roolis olev inimene rääkis kas mobiiltelefoniga või sõitis kinnitamata turvarihmaga.
Eile Viljandi kesklinnas tehtud liikluskontrolli ajal peatasid politseinikud tunni ajaga kümmekond sõidukit, mille roolis olev inimene rääkis kas mobiiltelefoniga või sõitis kinnitamata turvarihmaga. Foto: Elmo Riig

Eile hommikul tabasid politseinikud Viljandi kesklinnas tunni ajaga vähemalt kolm inimest, kes tegelesid sõidu ajal näppude vahel oleva telefoniga rohkem, kui jälgisid autoteed. Nad peatati ja pandi valiku ette, kas maksta trahvi või mõelda koolitusel oma teo üle järele.

Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Sirli Tallo ütles, et autoroolis kõrvaliste asjadega tegelemine on kasvanud probleemiks.

«Mitte ainult mobiiliga rääkimine või nutitelefoniga sõnumi saatmine ei juhi tähelepanu liikluselt kõrvale. Ka sõidu ajal raadiokruttimist, huultevärvimist ja tagaistmel oleva lapsega rääkimist peetakse kõrvaliseks tegevuseks, mis võib põhjustada liiklusõnnetuse,» selgitas Tallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles