Viimasel minutil kindlustuse saanud mees pääses ravikuludeta

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka välismaal olles võib inimene arstiabi vajada. Esimene abimees sellistel puhkudel on Euroopa ravikindlustuskaart. Tagantjärele või viimasel minutil hangitud asendussertifikaati ei pruugi kõik haiglad tunnistada. Eelmisel aastal väljastas haigekassa ligi 12 000 Euroopa ravikindlustuskaardi asendussertifikaati.
Ka välismaal olles võib inimene arstiabi vajada. Esimene abimees sellistel puhkudel on Euroopa ravikindlustuskaart. Tagantjärele või viimasel minutil hangitud asendussertifikaati ei pruugi kõik haiglad tunnistada. Eelmisel aastal väljastas haigekassa ligi 12 000 Euroopa ravikindlustuskaardi asendussertifikaati. Foto: Andrea Comas / Reuters

Hispaanias puhkusereisil raske terviserikke tõttu arstiabi vajav vanahärra avastas haiglas, et tal pole Euroopa ravikindlustuskaarti. Kiire ja teadlik tegutsemine aitas aga vältida nädalase haiglavisiidiga kaasnevaid kulutusi. 

Viljandimaal elav pensionär, kelle nimi on toimetusele teada, tahtis sõita puhkusele tuttavate juurde Hispaania idarannikule Déniasse. Nood tuletasid mehele aegsasti meelde, et ta hoolitseks ikka ka tervisekindlustuse kehtimise eest, sest see tagab arstiabi kohalikega võrdsetel tingimustel ja võimaliku haiglasse sattumise korral ei jää siis ravikulud enda kanda.

Pensionär arvas tavalise reisikindlustuse piisava olevat, tasus interneti teel kümmekond eurot lennukipiletitele lisaks ning sõit võis alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles