Tantsunädala meeskond kutsub tehtut kaema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Söödi sõnul on ürituse eesmärk propageerida kaasaegset tantsu.
Anu Söödi sõnul on ürituse eesmärk propageerida kaasaegset tantsu. Foto: Elmo Riig

Tantsunädala korraldajad tutvustavad teisipäeval Viljandi kultuuriakadeemias DVD-d, millel on kevadel koolides ellu viidud programmi «Mõtlevad tantsijad» lindistus. Sealsamas juhatavad nad sisse ka järgmise aasta tantsunädala.

Ettevõtmise ühe korraldaja Anu Söödi selgitust mööda tähistab tantsumaailm rahvusvahelist tantsupäeva 29. aprillil ning sellele on ka Viljandimaal aastaid eri moel tähelepanu pööratud. Tänavu oli selle puhul tantsunädal, mille kavva kuulusid mitmesugused etendused ja filmid, aga ka kooliprogramm «Mõtlevad tantsijad».

Programmi käigus anti 45-minutilisi muusikal, valgusel ja liikumisel põhinevaid koolitunde. Sellele järgnesid Viljandi kultuuriakadeemia tantsutudengite esitatud lavastus, mis oli üles ehitatud samasugustel põhimõtetel, ja ühine arutelu.

Paalalinna gümnaasiumis, Valuoja põhikoolis ja Karksi-Nuia gümnaasiumis antud tundides salvestatud materjalist on monteeritud 16-minutiline DVD.

See tuleb esitlemisele teisipäeval, 7. detsembril, kui Viljandi kultuuriakadeemias tehakse 2010. aasta tantsunädalast kokkuvõtteid. Üritusele on kutsutud noored kõigist ettevõtmises osalenud õppeasutustest: Viljandi koolidest ning Võhma ja Karksi-Nuia gümnaasiumist.

Korraldajad valmistuvad juba järgmise aasta tantsunädalaks, mil koolides plaanitakse ellu viia samasugune kaasaegset tantsu tutvustav programm, mis kannab seekord teemat «Rekvisiit etenduses».

Tantsunädala sissejuhatusena astub teisipäeval kultuuriakadeemia mustas saalis üles Tallinna Kanutiaia Noortemaja Dreek stuudio, mille noored toovad Renate Valme juhendamisel lavale rekvisiitidega etenduse «Caravano».

Õhtu viimases osas saab näha ka kultuuriakadeemia kolmanda kursuse tantsutudengi Evelyn Uisu seadet «Tüür», milles samuti kasutatakse rekvisiiti.

Üritus algab 7. detsembril kell 19 ja on kõigile tasuta.

Järgmise aasta tantsunädal kestab 23.—29. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles