Ando Kiviberg kandideerib riigikogusse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg kandideerib eelseivatel riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica nimekirjas sooviga edendada vaba ja loova käitumisega kodanikkonda.


«Eesti peamine ülesanne on luua sellist ühiskonnakorraldust, mis võimaldab parimal võimalikul viisil meie inimestel õnnelikuks saada ja õnnelik olla. Õnnelik kodanik — see peab olema meie ühiskondlik kokkulepe,» vahendas Ando Kivibergi sõnu erakonna pressiteenistus.

Tema sõnul saame päriselt vabaks siis, kui oleme oma tegudega kasvatanud usaldusliku vahekorra. «Usaldus üksteise vastu ja usk, et koos tehes saab palju esmapilgul keerulisi ülesandeid lahendada ja igapäevaelu paremaks muuta, on need eesmärgid, mille poole peame sihikindlalt püüdma,» kõneles ta.

Kivibergi sõnul peab kodanikel olema võimalus tunda uhkust rahvuslike ja välismaiste kultuuritippude üle ning nende meisterlikest väljendustest osa saada. «Kultuuri, eriti rahvakultuuri valdkonnas saab riik soodustada ja toetada just sellist kodanikualgatuslikku, kogukondlikku ühistegevust.»

Kivibergi arvates tuleks riiklikult ülalpeetavad kultuuriasutused ja -institutsioonid motiveerida koostööle ühiskonna huvides ja Eesti põhiseaduses kirjeldatud vaimus.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Ando Kiviberg on Viljandi volikogu liige ning kultuurikomisjoni esimees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles