Aastas tuleb end näitamas käia mitu korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli põnev päev neile, kes iga päev sõja- ja päästevarustusega kokku ei puutu. Nimelt sai iga huviline Viljandi laululava juures katsuda relvi, lasta ennast politseiautos trellide taha panna või uudistada ligidalt Ameerika sõdureid.

Tegelikult koguneb presenteerijatele taolisi päevi aastasse päris mitu. Sakala maleva relvuri Imre Koldi sõnul võib rahvale oma varustuse ja võimekuse ettenäitamise päevi olla aastas isegi kümme. Käsitulirelvade laua taga valves olev Kold rääkis, et uudistajaid oli palju ning ligi astuti olenemata soost ja vanusest ja küsiti kõike, mis relvadega seostus. Paarkümmend relva oli kindluse mõttes trossiga üksteise külge kinnitatud, nii et ka maakaitsepäeva lõppedes oleks Sakala maleval, mida koju viia.

Viljandi päästekomando võitis kolm aastat tagasi kutsemeisterlikkuse võistluse «Eliitkomando 2012». Samad mehed sama autoga olid väljanäituseks Viljandi mõisa külje alla sõitnud. Päästjate sõnul tuldi uudistama, kui palju vett auto paaki mahub, kui pikad on voolikud, kui kiiresti auto sõidab ja kui pikk on redel. Nendele küsimustele vastati järjekorras: kolm tonni, 20 meetrit, kuni 110 kilomeetrit tunnis ja 9,7 meetrit. Päästekomando meeskonna vanem Indrek Varik lisas, et enamasti tullakse ikka autosse istuma ja kiivrit pähe proovima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles