Kommentaar: Valgevene diktaator kasvatab selgroogu

, vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Hiljuti esines Valgevene president, Euroopa viimaseks diktaatoriks peetav Aljaksandr Lukašenka mitme tähelepanuväärse avaldusega. Nimelt teatas ta, et praegu Venemaale kuuluvad Brjanski ja Smolenski oblast on põlised Valgevene alad, lisades samas rahustavalt, et praegu pole riigil neid piirkondi vaja.

Väidetavalt on presidendi kabinetis kaart, millel Valgevenele kuuluvad ka Leedu Vilniuse piirkond ning alad Poolas, Lätis ja Venemaal kuni Pihkvani välja.

Venemaa põlise liitlasena on Lukašenka lubanud endale seisukohti, mis tema Moskva kolleegile tõenäoliselt üldse ei meeldi. Ta on kritiseerinud Kremli tegevust Ukrainas, toetanud lõunanaabri territoriaalset terviklikkust ning sarjanud ukrainlasi selle eest, et nad Krimmi lahinguta käest andsid. Valgevenelased käivad taas Ukrainas kaubareisidel, sest riigipea soodustab kahe riigi omavahelist suhtlemist. Valgevenemaa ei toetanud ka Venemaa kehtestatud embargot teatud Lääne kaupadele vastukaaluks neile kehtestatud sanktsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles