1400 väikest heategu annavad kokku suure

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrandale laotatud nädalavahetuse saak andis toidupanga inimestele põhjust rõõmustada – siit saavad tõhusat abi paljud raskustes pered.
Põrandale laotatud nädalavahetuse saak andis toidupanga inimestele põhjust rõõmustada – siit saavad tõhusat abi paljud raskustes pered. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeva õhtupoolikul seisab Helge, punane põll ees, Maksimarketi väravate juures ja kutsub poodi sisenejaid panema tavapärase kraami kõrval ostukorvi midagi ka toidupanga heaks.

Helge pole ainult toidupanga vabatahtlik, vaid seitsme lapse emana ka üks neist, kelleni inimeste annetused lõpuks jõuavad. Suurem osa selle abiorganisatsiooni Viljandimaal kogutud toiduainetest jaotataksegi 160 lasterikkale perele.

Toidupanga vahetuse vanem Anžella Kaljula tõdeb, et enamasti ei taha inimesed, kellele toidupakid viiakse, end abisaajana näidata. Seetõttu ei räägi nad avalikult oma kogemustest, ehkki see võiks kampaaniale kaasa aidata. Ka Helge eelistab lehes kasutada vaid eesnime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles