Vaba mõte: Päri- ja vastuvoolu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Paar minu lähedast sõpra keeldub järjekindlalt Facebooki, aga ka teiste internetis leiduvate analoogsete suhtlusvõrgustikega liitumast. Kui esialgu jäid nad näoraamatust kõrvale eeskätt aja- ja huvipuuduse tõttu, siis nüüdseks on neist saanud põhimõttelised eitajad.

Mida sagedamini tuttavad nende kallal ilguvad stiilis «Sina ei tea ilmaelust ju midagi, sest sind pole Facebookis», seda tugevamaks nende trots muutub. Küllap oleks neil nüüd juba piinlik oma konto vormistada, sest seda võiks tõlgendada alistumisena ühiskonna survele. Kes ikka tahaks tunnistada, et on halli massi lükata-tõmmata.

Nii pole midagi tavapäratut selles, kui seltskondlikes keskusteludes aeg-ajalt keegi püsti hüppab, riiulist tahvelarvuti haarab ning spetsiaalselt antifeisspuklastele mõnd internetis parasjagu laineid löövat videolõiku või fotot tutvustab. «Näete, sellest käib jutt!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles