Viirus muudab olümpialase plaane

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetusel kergelt haigestunud Algo Kärp loodab pärast ebaõnnestunud Tour de Skid kiiresti kosuda ning kuu aja pärast oma parima sõiduvormi saavutada.
Aastavahetusel kergelt haigestunud Algo Kärp loodab pärast ebaõnnestunud Tour de Skid kiiresti kosuda ning kuu aja pärast oma parima sõiduvormi saavutada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veidi enam kui kuu pärast algavateks olümpiamängudeks valmistuv Viljandimaa parim suusataja Algo Kärp vaevles Itaalias Val di Fiemmes Tour de Ski ajal viiruse küüsis.

Laupäeval alustas Kärp eraldistardist 10 kilomeetri klassikasõitu küll hästi, kuid kustus seejärel täielikult. Nagu ta ütles, oli tal enesetunne juba reedel väga kehv, kuid võistlusnälja kustutamiseks otsustas ta järgmisel distantsil siiski kaasa teha.

«Võimalik, et see oli loll otsus. Pärast reedest sõitu olin ikka täiesti kapsas. Nii läbi pole ma olnud isegi pärast kõige raskemaid maratone,» rääkis Kärp ning lisas: «Haigus pole küll teab kui tõsine, aga vimm on sees ja jõudu lihtsalt pole.»  Võistluse viimasest, pühapäeval asetleidnud vabatehnikaetapist Kärp loobus ning keskendus tervise kosutamisele. Ise lootis ta, et suudab viirusest tingitud nohust, köhast ja kurguvalust ruttu vabaneda ning väsimuse võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles