Kas kärped tulid, et jääda?

Jüri Ratas
, riigikogu aseesimees, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kevadel Tallinna linnapea kohalt riigikokku läinud Jüri Ratase arvates on head need linnapead, kes suudavad oma põhimõtetele kindlaks jääda.
Eelmisel kevadel Tallinna linnapea kohalt riigikokku läinud Jüri Ratase arvates on head need linnapead, kes suudavad oma põhimõtetele kindlaks jääda. Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

ENAM KUI NELI ja pool aastat tagasi otsustas toonane kolmikliit koosseisus Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond aasta esimese negatiivse lisaeelarvega jõuliselt vähendada kohalike omavalitsuste tulubaasi. Karme kärpeid põhjendati maailmamajanduse raske seisu ning Eestit tabanud majanduslangusega.

Eesti Keskerakond hääletas riigikogus valitsuskoalitsiooni ettepanekute vastu, sest majanduskriis vähendas niigi omavalitsuste eelarveid ja me ei pidanud õigeks riigi tulude suurendamist kohalike omavalitsuste arvelt. Paraku jõustusid omavalitsusvaenulikud otsused meie vastuseisust hoolimata.

Valitsuskoalitsiooni tehtud tulumaksuosa ja toetusfondi kärpega on kohalikud omavalitsused kaotanud juba 230 miljonit eurot. Kärbete püsides kaotab kohalik elu iga aastaga veel 50 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles