Tere toob tootmist ja töökohti

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raua tänavale kerkiv juurdeehitis, mille kallal eile lõuna ajal olid ametis Pärlini ehitajad Oleg Žulinski (vasakul) ja Tarmo Joamets, peaks valmis saama 15. aprillil.
Raua tänavale kerkiv juurdeehitis, mille kallal eile lõuna ajal olid ametis Pärlini ehitajad Oleg Žulinski (vasakul) ja Tarmo Joamets, peaks valmis saama 15. aprillil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Piimatööstus Tere ehitab Viljandis Raua tänaval asuvasse tootmiskompleksi uut tsehhi ning kavatseb luua siin kümneid töökohti.


Aktsiaseltsi Pärlin rajatavast juurdeehitisest on 288 ruutmeetrit mõeldud valmistoodangu laoks, 439 ruutmeetrit aga kohukeste tootmiseks. Seni on Tere kohukesed valminud ettevõtte Kose tehases.



Aktsiaseltsi Tere juhatuse liige Ülo Kivine lausus, et pole veel otsustatud, kas Kosel lõpetatakse tootmine päris ära, küll aga on kindel see, et Viljandi saab kohukeste näol ühe tootevaldkonna juurde.



Tsehhi, mis plaani kohaselt valmib juba 15. aprillil, tuuakse osa liine Koselt, ülejäänud  soetatakse aga uued. Juurdeehitisse ja liinidesse investeeritakse ligi 10 miljonit krooni.



Ülo Kivise jutu järgi on kohukeste tsehh alles Tere laienemise algus. Siinsest piimakombinaadi suurest hoonest seisab praegu pool tühjana, kuid edaspidi tahetakse kasutusele võtta kogu pind.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles