Alustre elanik kurdab küttimise üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ille Ingermann on kalendrisse kirja pannud kõik päevad, mil püssimehed on Rullioru kandis ringi liikunud.
Ille Ingermann on kalendrisse kirja pannud kõik päevad, mil püssimehed on Rullioru kandis ringi liikunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti vallas Alustre külas Rullioru talus elav Ille Ingermann on pahane jahimeeste peale, kes väidetavalt trügivad tema maale, tulistavad maja läheduses ning käitumise järgi otsustades võivad tegelda salaküttimisega.


Kõige hullem oli Ille Ingermanni jutu järgi olukord detsembris, mil maja lähedalt kõlasid sageli lasud ja väidetavalt oli kuulda kuulide vingumist.



«Asi on nii hull, et meie majast on inimesed mujale elama läinud, mina üksi olen jäänud,» rääkis naine. «Elame nagu Iraani-Iraagi sõjas.»


Detsembris käisid naisel külas sugulased ja needki olevat kohkunud pidevast laskmisest.



Laskmispäevad on kirjas

Ille Ingermanni sõnul kihutavad jahimehed maasturitega läbi karjakoplite või Rulliorgu viivat teed pidi. Ingermann on neile selle pärast märkusi teinud, kuid seepeale olevat ta läbi sõimatud ja kästud jahipidajate järele nuhkimine lõpetada.



«Nüüd on lumi sügav, enam siia ei sõideta, sest ei pääse läbi,» rääkis Ingermann.



Ta on kalendrisse kirja pannud kõik päevad ja kellaajad, mil jahimehed maja ümbruses on liikunud, samuti autonumbrid ja selle, kas ta on neid näinud saagiga mööda minemas.



Detsembrikuus on märkus 8., 12. ja 18. kuupäeva juures, kahel päeval oli Ingermann näinud jahimeest kütitud kitse ära viimas.



Mitu laskjat on Ingermannile tuttavad, ta on neid pildistanud ja oma tähelepanekutest keskkonnainspektsioonile teada andnud.



Päri-Metsküla jahiseltsi esimees Indrek Reinaru ütles, et teab Ille Ingermanni pretensioonidest.



Kõik on seaduse piires

«Jahimehed on seal kandis küll jahti pidanud, kuid meie poolt on kõik olnud seaduse piires,» lausus Indrek Reinaru. Ta ei usu juttu Ingermanni maal sõitmisest ja maja läheduses paugutamisest.



Ille Ingermann aga oletab, et kuna küttimas käiakse sageli videvikus ning ühed ja samad mehed sõidavad jahimaal eri autodega, võib tegu olla salaküttidega.



«Alustre lauda juures käis pauk, siis tuli mees kitse lohistades tee äärde, ja kohe oli ka auto platsis, et saaki ära viia,» jutustas ta. «Muidu ootab auto kaugemal ja sõidab ilmselt helistamise peale kohale.»



Ille Ingermann arvas, et jahimehed kütivad küll loaga, aga ei vaevu seda nõuetekohaselt täitma, et sama loaga saaks hiljemgi jahile minna.



Umbes aasta eest lasti Ingermanni sõnul maja juures maha puurist välja pääsenud küülik ja seetõttu hoiab ta oma koerigi luku taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles