Ugala juubelil lööb kaasa Seasaare selts

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk proovisaalist, kus veel kostümeerimata tegelased harjutavad lustilise ja teatrihuvilise linnarahva rolli.
Hetk proovisaalist, kus veel kostümeerimata tegelased harjutavad lustilise ja teatrihuvilise linnarahva rolli. Foto: Valdo Ots

Ugala teater tähistab  6. jaanuaril oma 90. aastapäeva.


Teatrijuht Hillar Sein ütles, et kuigi tähtpäev on auväärne, ei võimalda majanduslikud olud seda nii pidada, nagu teatrirahvas sooviks.


«Teeme peo kultuurimajaga kahe peale,» lausus ta.



6. jaanuaril kell 18 oodatakse linnarahvast Ugala tiigi kaldale, kus tulijatele saab osaks väike üllatus. Pärast seda lähevad kutsetega külalised teatrimajja — seal tänab Ugala oma toetajaid tagasihoidliku peoga.



«Näeksime heameelega majas kõiki teatrisõpru, aga kahjuks pole praegu suure vastuvõtu korraldamiseks võimalusi,» nentis Hillar Sein.



Ugalas jagatakse kolleegipreemiaid ja paigaldatakse trepi kõrvale seinale repertuaarist mahavõetud lavastuste kuldplaadid.



Kultuurimajas algab kell seitse õhtul Viljandi isetegevusteatri, veel asutamisjärgus Seasaare näitemängu seltsi esimese lavastuse esietendus. Publiku ette tuuakse Aivar Trallmanni kujutlus Ugala teatri asutamisest Seasaare kõrtsis palkirjaga «Kui onu tegi teatri».



«Ugala toetab lavastust kostüümide, dekoratsioonide, grimmitarkuse ja lavastaja Margus Vaheriga,» loetles Trallmann.



Aivar Tallmann rääkis, et algul oli näidendis kümme tegelast, aga kuna näitlejaks pürgijaid oli palju, osa inimesi koguni maalt, sai osalisi lõpuks 22.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles