Repliik: Valjult ja sinatades

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mäletan oma esimest välisreisi Soome. Olin üle kolmekümne. Käisin ka Hamina lehe toimetuses, kus ühte osakonda juhatas kuuekümnene härrasmees. Imestasin vargsi, et nii vana inimene veel üldse ametis on.

Pole midagi öelda, aeg läheb kiiresti. Elu muutub ning eakad lähevad olude sunnil meiegi tööjõuturul üha rohkem hinda ja üle kuuekümnest inimest ei kohelda kaugeltki kui seniilset rauka. Meil on kõrge kvalifikatsiooniga ja oma tööd hästi tegevaid pensionieas arste, õpetajaid ning teisi spetsialiste. Jääksime üsna hätta, kui nad otsustaksid järsku koju jääda.

Kui aga seesama arst või insener, kes ei näe paratamatult välja kui kahekümneviiene, läheb teenindusasutussse, võib juhtuda, et talle saab osaks valju häälega üleolev semutsemine ja sageli ka sinatamine, mida peetakse meil eakate inimeste puhul millegipärast sobivaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles