Ettevõtja soovib Paalalinna kooli kortereid ehitada

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 aasta eest ehitatud neljakorruselises majas on peale kooli olnud internaat, söökla ja mõnda aega ka haigla. Tänavu kevadel jääb see tühjaks.
40 aasta eest ehitatud neljakorruselises majas on peale kooli olnud internaat, söökla ja mõnda aega ka haigla. Tänavu kevadel jääb see tühjaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Linnajuhid pole ühel meelel, kas suvel tühjaks jäävasse Paalalinna kooli väiksesse majja võiks lubada korterid ehitada või tuleks see lammutada ja kujundada ümbrus näiteks kauniks pargiks.

Kui veel paar kuud tagasi töötas linnavalitsus arusaamisel, et Paalalinna kooli endise algklasside majaga pole pärast kooliaasta lõppu midagi peale hakata ning see tuleb umbes 60 000 euro eest lammutada, siis nüüd on majale tekkinud huviline. Aprilli keskel rääkis abilinnapea Ardo Agasild volikogu eelarvekomisjonis, et linnavalitsuse poole on pöördunud kinnisvaraarendaja, kes sooviks koolimajja kortereid ehitada.

«Linnaruumi arvestades ei ole see mõistlik,» leidis volikogu eelarve- ja arengukomisjoni esimees Jaak Sulg. Tema hinnangul annaks kinnisvaraarendaja mõttest kinnihaaramine linnale lihtsalt võimaluse hetkekulusid ära hoida ning lammutamisraha säästa. «See ei ole koht kortermajale ning oleks linnaruumi kehv kujundamine,» lisas Sulg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles