Hollandi dirigent kinkis muusikutele noodikogu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske on leida pilli, mille kohta koolidele tehtud kingitusest õppematerjali ei leia. Bert Langeler (vasakul) ja Harry Illak toimetavad noote nende uude kodusse kultuuriakadeemias.
Raske on leida pilli, mille kohta koolidele tehtud kingitusest õppematerjali ei leia. Bert Langeler (vasakul) ja Harry Illak toimetavad noote nende uude kodusse kultuuriakadeemias. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandisse endale kodu loonud Hollandi päritolu dirigent Bert Langeler kinkis Viljandi kultuuriakadeemiale ja muusikakoolile hinnalise noodikogu.


Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiale möödunud nädala lõpul, täpselt Hollandi rahvuspühal üle antud kingitus koosneb paarisajast noodiõpikust, mis on mõeldud kasutamiseks pilliõpetajatele.



Noodiõpikud, millest enamikul on juures heliplaat, hõlmavad mitmekesiseid žanre alates klassikalisest muusikast, trummidest ja suupillidest ning lõpetades näiteks reggae-stiilide basskitarriõpetusega. Bert Langeleri kätte jõudis materjal Hollandi rahvusraamatukogu ühe haru noodiosakonna sulgemise järel.



«Need noodiõpikud kuluvad Viljandis marjaks ära — ma tean, et seda sorti materjali pole Eestis lihtne kätte saada,» rääkis Langeler. «Olen veendunud, et Viljandi oli sellisele kingitusele just õige paik, sest siin on kultuuriakadeemia ja muusikakool.»



Kinkija lausus, et noodikogus on materjali seinast seina. «Siit peaks enesele midagi leidma iga huviline,» sõnas ta.



Kultuuriakadeemia õppedirektori Harry Illaku arvates on tegemist väga atraktiivse õppematerjaliga, milletaolist mujal Eestis sellises koguses kindlasti ei ole.



Viljandi muusikakoolile kinkis Langeler lasterepertuaari noodikogu. Kooli direktori Tonio Tamra sõnul on tegemist just sellise osaga, mis õppeasutusel seni puudus.


«Noodid on väga hästi hoitud ja raamatukoguköites,» oli Tamra rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles